SETMANA DEL 18 AL 22 DE MAIG


BONA SETMANA! Ànims nins i nines! Ànims famílies valentes! Per aquesta setmana vos hem preparat una sèrie de propostes perquè pogueu realitzar aquelles que més vos agradin! Començarem com sempre amb el projecte de la bossa sorpresa, i seguirem centrant-mos en la nostra família, allò més proper i estimat pels infants. Com anau d'energia nins i nines? Preparats?


DILLUNS 18 DE MAIG
Com que seguim sense poder utilitzar la nostra bossa misteriosa, i ficar els objectes dins... Seguirem adaptant-nos a la realitat virtual. Aquesta setmana el projecte de la bossa sorpresa li toca a:

Classe 5è A: En Josep i n'Anas
Classe 5è B: Na Laura
Recordau enviar un vídeo explicant les característiques d'un objecte significatiu per vosaltres i compartir-ho amb els companys i companyes! 

DIMARTS 19 DE MAIG
Com ens agraden els contes, les històries, els personatges....! Avui per començar amb el tema de família, vos proposam mirar un contacontes. Es tracta del conte "Un grapat de botons", tots diferents i especials, que formen part d'estructures familiars úniques. Aquí teniu el vídeo:



I ara...sabrieu representar la vostra família? Quants botons tendria? I de quin color i mida? Pensau que podeu utilitzar altres elements si no disposau de botons (llegums, taps, pedres...)


DIMECRES 20 DE MAIG

Què vos sembla si ens seguiu presentant la vostra família? Avui la nostra proposta és que parleu de la família, mireu fotos, àlbums antics... i estructureu i col·loqueu els diferents membres. Es tracta de fer un espècie d'arbre genealògic, on apareguin tots els membres que componen la vostra família. Teniu germans? I el teu pare té germans? I la teva padrina qui és? Vos deixam algunes imatges que vos serveixin d'inspiració per fer la vostra representació familiar. Podeu utilitzar retalls, dibuixos, fotografies, noms...





DIJOUS 21 DE MAIG
Nins i nines, recordau que la setmana passada presentàrem el nostre nom propi? Ara que ja coneixem bé l'estructura familiar de la nostra família... Què vos sembla jugar amb els noms de tots els membres familiars? 
Mesuram els noms de la família. Aprofitarem les rajoles de casa per comparar la llargada dels noms dels diferents membres de la família. Cercarem un espai on puguem recórrer en línia recta unes quantes rajoles, si no és possible fer-ho amb rajoles delimitarem l’espai on haurem de botar amb diaris o altres materials. Cada rajola representarà una síl·laba, doncs els infants hauran de botar dins cada una d’elles en funció del nombre de síl·labes dels noms. Finalment comprovarem la llargada dels diferents noms.

                                                              



DIVENDRES 22 DE MAIG

Els divendres toca psico! Sabem que teniu moltes ganes d'anar a la sala de psico... però com que no és possible, aquesta setmana en Pedro vos proposa que vos convertigueu en un personatge inventat per vosaltres mateixos. Podeu utilitzar diferents complements, teles, capells, roba dels familiars, cordes... i inventar-vos un personatge. Mirau-vos bé al mirall quan estigueu ben disfressats! Qui sou? Quin nom té aquest personatge? Què li agrada fer? Deixau fluir la vostra imaginació!




Ah! I enguany els moretons no poden sortir a ballar i omplir els carrers de Manacor de dansa, música, tradició i cultura. Per això na Marga de música vol que visqueu la festa a casa. Observau bé el vídeo: 


                                       



 I picau el ritme de genolls, panxa i mans que interpreten els moretons! Visca la festa!


A can Pocoli ballen moretos (3)
i a la seva filla li han presos els
 calçons.
Pa pa ra pa pa pa
gegants i cabezudos,
pa para pa pa pa
cabezudos i Alicorn.
Pa pa ra pa pa pa
gegants i cabezudos
pa ra pa pa pa ra pa pa pa ra pa

Ara si, bon cap de setmana nins i nines, i famílies! Gaudiu del bon temps, descansau i estimau-vos molt!

Antònia i Mònica 

Comentarios