SETMANA DEL 25 AL 29 DE MAIG


BON DIA NINS I NINES! Famílies! Aquesta darrera setmana de maig començam i acabam el projecte de la bossa sorpresa del dilluns. Després de conèixer una mica més la família, ara seguirem treballant en com és la nostra escola i també ho farem acompanyats de música i anglès. Ànims i bona setmana! 



DILLUNS 25 DE MAIG


Avui acabam el projecte virtual de la bossa sorpresa.
Aquesta setmana li toca la bossa misteriosa a:

Classe 5è A: NASIM I MOHAMED
Classe 5è B: GUILLEM I DANIELA


Recordau enviar un vídeo explicant les característiques d'un objecte significatiu per vosaltres i compartir-ho amb els companys i companyes!



DIMARTS 26 DE MAIG 

Començarem a treballar com és la nostra escola. Per això, podeu descriure, dibuixar, pintar o argumentar que és el que més us agrada de l’escola, quin és el vostre espai preferit, que enyorau del vostre Simó petit!

DIMECRES 27 DE MAIG  
La proposta d’avui consisteix en ordenar una seqüència temporal de 4 esdeveniments: bon dia, pati, berenar i lliure circulació, tot a partir del video que vos hem enviat amb imatges reals de l’escola i les corresponents preguntes i respostes. 

DIJOUS 28 DE MAIG

Na Marga de música avui ens du la cançó de "La mestra em fa quedar" per tal de practicar sons llargs i sons curts, cantarem vàries vegades la cançó sense música que acompanyi i ens fixarem en els sons que duren més:

Aaaaa, la mestra em fa quedar
eeee, jo li fugiré
iiii, per un foradí
oooo, per un finestró
u,u,u,u pel forat del lloc comú (2)
Seguidament cercam per ca nostra un o varis objectes que facin un so molt llarg (olla, timbre de l’entrada, el tirador del vàter…) i un o varis objectes que facin un so molt curt (el tancador del llum, teclejar a l’ordinador, col·locar objectes al seu lloc…) per representar aquests sons llargs o curts. A veure si ho sabeu fer!



No podem oblidar que el bon temps ja s’acosta cada vegada més i na Laura d'anglès ens proposa practicar algunes cosetes com:

-Escoltar la cançó del temps que cada dia treballam https://youtu.be/I8GeA3anPdo


-Repassar el vocabulari del temps amb aquest vídeo https://youtu.be/CXKj7bm4Ops 
-I per acabar escoltar un conte relacionat amb el tema treballat “weather”: https://youtu.be/7Li59FFilYQ


DIVENDRES 29 DE MAIG

Per acabar la setmana, la proposta d’avui divendres no podía ser menys que fer-la a ritme de cossiers manacorins! Així na Marga de música ens du la dansa dels cossiers:

LA DANSA DELS COSSIERS

-Veure una dansa dels cossiers (dansa del peuet): https://youtu.be/PCS6SxJ2ck8 
Els darrers anys el ball dels cossiers ha sofert canvis: s'ha introduït l dimoni i les dones també ballen com a cossiers. 
Video 1: https://youtu.be/OEvgzGnXYp8
-Parlar de la vestimenta dels cossiers i de quines i quantes figures ballen la dansa
-Ballar la dansa del peuet


Comentarios