SETMANA DEL 6 AL 8 D'ABRIL

Bon dia famílies, a partir d'ara, i fins a nova ordre, les propostes seran de caràcter setmanal. Aquesta setmana és curta, ja que tot i que enguany serà diferent, les vacances de pasqua estan a punt d'arribar, seran del 9 d'abril al 19 d'abril (ambdós inclosos), per tant dia 20, si no hi ha canvis, seguirem amb les classes virtuals. Recordau enviar les propostes mitjançant el correu electrònic:

Mònica 5è A : msanso@simoballester.com  
Antònia 5è B: aescalas@simoballester.com


-PROPOSTA DILLUNS 6 D'ABRIL:  JAIA QUARESMA I ELS REPTES MATEMÀTICS

Bon dilluns infants i famílies, recordau cantar cada setmana la cançó de la Jaia Quaresma, als nins i nines els encanta. Aquí vos tornam a passar l'enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=1ZcSd0xe_v0

A continuació vos mostram un recull d'imatges jugant amb els números d'aquestes setmanes anteriors. Heu fet moltes propostes, totes originals i úniques. Mirau, mirau....

                                



Aquesta setmana la carta de la Jaia Quaresma diu el següent: 

"BON DIA NINS I NINES ENCARA SOM AQUÍ! PENSÀVEU M'HAURIA OBLIDAT DE VOSALTRES? IDÒ NO, AQUESTA SETMANA JA NOMÉS TENC UNA CAMA. ENCARA SEGUEIXO CONFINADA A CASA COM TAMBÉ VOSALTRES.  JA FA UNES SETMANES QUE NO ENS VEIEM PERÒ ESPER ESTIGUEU SANS, FENT LES PROPOSTES I AGAFANT MOLTA FORÇA PER QUAN ENS VEGEM. ARA JA NOMÉS HE QUEDAT AMB UNA CAMETA, ESTAU PREPARATS PER JUGAR AMB EL NÚMERO 1?
                                                                                                             LA JAIA QUARESMA"



Per això, a continuació vos deixam un recull d'idees per treballar el número 1:


-Podeu dibuixar a casa el número ben gran. Ho podeu fer marcant-lo a terra amb cinta aïllant perquè ens sigui més fàcil de treballar. Podeu llavors caminar-hi sobre i omplir-lo per dins com si ho pintéssim, hi podeu ficar diferents elements (peces de construccions de la nostra habitació, dinosaures i altres animals, cotxes, pepes...).
-Una altra manera és marcar-ho a terra com vàrem fer l'escola i posar-hi gomets. Després podem imaginar una història i caminar-hi ben concentratsPer exemple pensau que estem a un vaixell, ja som a l'estiu i fa calor i volem anar a nedar però per això i arribar a l’aigua hem de passar per damunt un pont que té forma del nostre repte matemàtic, el número 1 que ens ha dit la jaia. Així abans d'iniciar el seu traç, ens concentrarem, ajuntàrem els peus i estendrem els braços de banda a banda com si d'un trampolí és tractes. Ara hem d'aconseguir passar!
-També podem treballar-ho amb aliments de casa com els llegums (llenties, ciurons, arròs, pasta...). Aquests poden ser grans i petits. Sobre un cartó el podeu aferrar i una vegada estan eixuts, els podem pintar de colors!
-Podem emprar a més altres materials com plastina, tubs de paper, pots de iogurt i fer les nostres pròpies creacions
-Cercau el número 1 a casa.... On el podeu trobau? (al rellotge que ens marca l'hora, a una revista, al calendari, a les etiquetes...).



PROPOSTA DIMARTS 7 D'ABRIL:  JUGAM AMB LES OMBRES DELS ANIMALS

Famílies i infants, per aprofitar un poquet aquest sol de primavera, vos proposam que cerqueu algun raconet de la casa (una finestra, una terrassa, un balcó, el portal...) i cerqueu un raig de llum solar. Recordau el conte de divendres? Idò agafau algun animal que vos agradi (si no teniu animals de jugueta a casa, cercau qualsevol objecte i imaginau-vos quin animal podria ser: tubs de cartó, pinces d'estendre la roba, culleres....). Observau com es forma l'ombra, com és, si l'animal torna gran o petit, si s'estira o s'arrufa, si fa colors o no.... I després provau de dibuixar la seva ombra, a un paper, a un cartó, a una cartolina... Ho podeu provar a diferents hores del dia, a diferents llocs, amb diferents objectes.... Aquí vos deixam algunes imatges perquè vos serveixin d'inspiració.




-PROPOSTA DIMECRES 8 D'ABRIL: FEIM IOGA COM ELS ANIMALS


Per dimecres com a darrer dia d'escola virtual os proposam fer una mica de ioga amb les postures dels nostres amics els animals que ja coneixeu per així gaudir una mica de les vacances en família i per tota la feina i l'esforç que heu fet amb les vostres feinetes.

Vos adjuntam el vídeo amb les postures que podeu practicar a casa, pensau a dur roba còmoda per poder realitzar-les sense dificultat. 
Pensau que aquestes asanes o postures ens serveixen per poder estar més tranquils i en harmonia, sobretot us recomanem fer-les abans d'anar a dormir, ja que així ens permetran poder dormir bé i aixecar-se descansat. Esperam pugueu gaudir de les diferents asanes i practiqueu conjuntament amb els familiars de manera divertida i amb salut per al nostre cos i el nostre cap. Les asanes que vos proposem són varies però que sapigueu que ni ha moltes més. No oblideu de posar-los un nom a cada postura, inventau un nom que tengui relació.
D'aquesta manera, a més de totes les propostes realitzades el ioga ens ajuda a promoure hàbits perquè els infants puguin estar més tranquils i això ajudi a millorar tot el seu desenvolupament cognitiu i en especial a millorar la seva part emocional i la seva qualitat de vida en conjunt, ja que el ioga ens permet relaxar cos i ment i obtenir calma i força.

                                

Seguidament vos adjuntem un grapat de vídeos de ioga per fer més fàcil i divertit aquest confinament i vacances de Pasqua!  A continuació teniu els enllaços: https://youtu.be/sXzbearvr68  https://www.naciodigital.cat/santcugat/noticia/1523/ioga/infants/millor/valvula/escapament/confinament

QUE PASSEU UNES MOLT BONES VACANCES, DESCANSEU I JUGUEU MOLT. MOLTS D'ÀNIMS I MOLTES GRÀCIES PER L'ESFORÇ QUE ESTAU FENT TOTS/ES. VOS ENYORAM MOLT!

Les tutores de 5è, Antònia i Mònica

















Comentarios